Eerste teaser trailer voor Deepwater Horizon

Geplaatst: door de redactie

Lange tijd zou de film gemaakt worden door J.C. Chandor, maar uiteindelijk nam Peter Berg de regie van Deepwater Horizon over. De regisseur herenigde daarbij ook met zijn Lone Survivor-acteur Mark Wahlberg. Bekijk de allereerste teaser.

Deepwater Horizon verwijst naar het gelijknamige olieplatform dat in 2010 ontplofte in de Golf van Mexico. Naast elf doden en twintig gewonden veroorzaakte het zinken van het platform ook nog eens de grootste milieuramp uit de Amerikaanse geschiedenis. Wahlberg speelt één van de werknemers die ter plekke is als het noodlot toeslaat. Bijrollen zijn er verder nog voor Kurt Russell (The Hateful Eight), John Malkovich (Being John Malkovich), Dylan O’Brien (The Maze Runner) en Kate Hudson (Almost Famous).

Ruim twee minuten lijkt lang voor een teaser, maar in feite is het eerste voorproefje een rustige scène in de keuken van Wahlberg met hier en daar beelden van de ramp die komen gaat. Wahlberg begint binnenkort aan zijn volgende film met Berg. Deepwater Horizon verschijnt op 29 september in de bios.