Eerste teaser trailer voor Carol

Geplaatst: door de redactie

Het romantische drama Carol werd na de première in Cannes overladen met positieve kritieken en vandaag dook een eerste teaser trailertje op. De film van regisseur Todd Haynes - bekend van Far From Heaven en de experimentele Bob Dylan-biopic I'm Not There. - verschijnt in december in Nederland.

 

Carol speelt zich af in het New York van de jaren vijftig. Cate Blanchett (Cinderella, Knight of Cups) speelt een oudere vrouw die vastzit in een liefdeloos huwelijk met Kyle Chandler (Zero Dark Thirty). Hoewel ze afkomstig is uit een welgestelde familie, valt ze vervolgens voor een jonge vrouw (Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo, Pan) die werkzaam is in een warenhuis en droomt van iets groters. Verdere bijrollen zijn er voor Sarah Paulson (American Horror Story), Jake Lacy (Obvious Child), John Magaro (Orange is the New Black) en Carrie Brownstein (Portlandia).

De film is gebaseerd op het boek The Price of Salt van Patricia Highsmith uit 1952. Andere boeken van Highsmith die door de jaren heen geadapteerd werden voor het witte doek brachten ons films als onder meer The Talented Mr. Ripley, het klassieke Strangers on a Train en The Two Faces of January. Carol is vanaf 17 december te zien in de Nederlandse bioscopen.