Eerste teaser trailer voor Borg vs. McEnroe

Geplaatst: door de redactie

Eén van de waarschijnlijk bekendste rivaliteiten uit de sportgeschiedenis, is die tussen tennissers John McEnroe en Björn Borg - inderdaad, die van het gelijknamige (onder)kledingmerk. Hoewel de rivaliteit tussen de Amerikaan en Zweed maar drie jaar duurde, zorgde het voor enkele epische tenniswedstrijden. Hun strijd is nu verfilmd tot Borg vs. McEnroe. Het in oktober in de Nederlandse bioscopen verschijnende sportdrama heeft een eerste teaser trailer.

McEnroe (gespeeld door Shia LaBeouf) en Borg (Sverrir Gudnason) speelden eind jaren '70, begin jaren '80 slechts veertien wedstrijden tegen elkaar, waarvan ze er beide zeven wonnen. Maar het werden vaak epische duels waarbij de emoties regelmatig hoog opliepen. Vooral door het temperament van de destijds opkomende McEnroe, want veteraan Borg was namelijk juist altijd de rust zelve op de tennisbaan. Het leverde hem bijnamen als 'Mr. Cool' en 'The Ice Man' op en hun onderlinge rivaliteit werd 'Fire and Ice'. Buiten de baan konden beide tennissers die de sport kleur gaven het een stuk beter met elkaar vinden.

De film is geregisseerd door de Deen Janus Metz Pedersen, die eerder onder meer de oorlogsdocumentaire Armadillo afleverde en twintig jaar geleden al een tv-documentaire over de rivaliteit tussen Borg en McEnroe maakte. Het script voor het 12 oktober in de bioscoop verschijnende Borg vs. McEnroe komt uit de pen van Ronnie Sandahl.