Eerste beelden Trumbo met Bryan Cranston

Geplaatst: door de redactie

Na en tijdens Breaking Bad had Bryan Cranston nog bijrollen in films als Godzilla en Argo, maar met Trumbo mag hij dan eindelijk een film echt helemaal zelf dragen. Bekijk de eerste trailer voor de tragikomische biopic over de verguisde scenarist Dalton Trumbo van regisseur Jay Roach (The Campaign, Game Change).

 

De film volgt de carrière van Trumbo vanaf eind jaren dertig en laat zien hoe hij in Hollywood op de blacklist terecht kwam. Trumbo was ooit de best betaalde scriptschrijver in L.A., maar weigerde eind jaren veertig te getuigen tijdens een hoorzitting van de House Committee on Un-American Activities, dat toen communistische invloeden in de filmindustrie onderzocht, waardoor hij op de zwarte lijst kwam. Desondanks bleef hij, zelfs met Oscarwinnend succes, films schrijven onder pseudoniemen. Later werd verder nog bekend dat onder meer ook het scenario voor Spartacus van zijn hand kwam.

Roach omringde Cranston met veel bekende namen; zo geeft Helen Mirren (een tijdje terug nog de vrouw van Alfred Hitchock) gestalte aan columniste Hedda Hopper, is Diane Lane (Batman v Superman) te zien als zijn vrouw en speelt Elle Fanning (Maleficent) zijn dochter. Komiek Louis C.K. is te zien als een collega-schrijver, John Goodman als een film-producent en verder spelen Michael Stuhlbarg en Dean O'Gorman de bekende filmsterren Edward G. Robinson en Kirk Douglas. Trumbo heeft momenteel hier nog geen releasedatum.