Eerste beelden Nicole Kidman als Grace Kelly

Geplaatst: door de redactie

Actrices als Jessica Chastain, Charlize Theron en Amy Adams werden met het project in verband gebracht, maar uiteindelijk mocht Nicole Kidman in de huid kruipen van “actress turned princess” Grace Kelly. Bekijk het eerste teasertje voor Grace of Monaco.

De film richt zich op het huwelijk tussen Kelly en de door Tim Roth gespeelde prins Rainier van Monaco. Begin jaren zestig maakte hun huwelijk een tumultueuze tijd door: het dwergstaatje Monaco raakte verwikkeld in een felle politieke strijd met Franrkijk, die zwaar uit de hand dreigde te lopen. Naast Kidman en Roth zijn er bijrollen voor onder meer Frank Langella (Frost/Nixon), Parker Posey (Superman Returns), Milo Ventimiglia (Heroes) en Derek Jacobi (Gladiator).

Kelly werd in de jaren vijftig vooral beroemd door haar rollen in de Alfred Hitchcock-films To Catch a Thief, Rear Window en Dial M for Murder. Ook was ze naast Gary Cooper te zien in de klassieke western High Noon en mocht ze zelf een Oscar in ontvangst nemen voor The Country Girl. Op haar zesentwintigste stopte ze met acteren. Haar biopic zal op 16 januari 2014 in Nederland in première gaan.