Een enkeltje Pandora voor James Cameron

Geplaatst: door de redactie

Mogelijk slecht nieuws voor de mensen die uitkijken naar zijn versie van Battle Angel. James Cameron deed tegenover de New York Times een aantal opvallende uitspraken over de toekomst van zijn carrière. De bottomline: hij wil Avatars maken tot ie blauw ziet.

Nu was Iron Jim wat betreft kwantiteit toch al meer Terrence Malick dan Woody Allen: de afgelopen vijftien jaar maakte hij slechts twee speelfilms. Hij hield zich in die tijd meer bezig met diepzeeduiken en documentaires maken. En hoewel ie onlangs aangaf nog steeds geïnteresseerd te zijn in de verfilming van Battle Angel geeft hij nu aan dat er sowieso voorlopig geen einde gaat komen aan zijn exploratie van de Avatar-wereld.

“Ik heb geen interesse om nog iets te ontwikkelen”, vertelt Cameron aan de New York Times. “Ik zit niet meer in de film-business, ik zit in de Avatar-business. Punt. Klaar. Ik maak Avatar 2, 3 en misschien 4 en ga geen films van anderen meer produceren. Het klinkt misschien alsof ik mezelf beperk, maar alles wat ik nog wil vertellen over de staat van onze aarde kan ik denk ik kwijt in de Avatar-films, en dan ook nog op een manier die mensen vermaakt. En wat ik niet kwijtkan in de speelfilms verwerk ik wel in mijn documentaires.”

De eerste Avatar was met een wereldwijde box office van 2.782 miljard dollar natuurlijk een aardig succesje. Cameron is momenteel druk bezig met het schrijfproces van de sequels en is ook het een en ander aan het regelen wat betreft de opnames in LA en de visuele effecten die gemaakt gaan worden in Nieuw-Zeeland.