Dubbele portie Portman

Geplaatst: door de redactie

Natalie Portman heeft getekend voor liefst twee nieuwe films van Terrence Malick. De Oscarwinnende actrice is niet de enige grote naam die The Tree Of Life-regisseur gestrikt heeft voor zijn eerstvolgende projecten, zo weet de Amerikaanse filmsite Deadline.

Voor de 30-jarige Israëlisch-Amerikaanse actrice wordt het niet alleen de eerste keer dat ze samenwerkt met Malick (Badlands, Days Of HeavenThe Thin Red Line). Het zijn ook haar eerste rollen sinds ze vorig jaar werd bekroond met een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol in Black Swan en daarop een jaar zwangerschapsverlof nam. Portman en haar verloofde Benjamin Millepied, die ze tijdens de opnames van de balletfilm ontmoette, hebben sinds juni samen een zoontje, Aleph.

Texaan Malick, in de race voor drie Oscars voor The Tree Of Life, werkt momenteel aan twee films: Knight Of The Cups en Lawless. In die films krijgt Portman volgens Deadline gezelschap van Christian Bale, Kate Blanchett en Isabel Lucas (Knight Of The Cups) en Ryan Gosling, Bale, Blanchett, Rooney Mara en Haley Bennett (Lawless).

Deze zomer beginnen de opnames voor Knight Of The Cups, in het najaar wordt Lawless gefilmd. Een ongekende productie voor Malick, die sinds zijn debuut Badlands uit 1973 tot nu toe slechts vijf speelfilms afleverde.

Fans van Portman hoeven trouwens niet lang te wachten om hun idool weer op het witte doek te kunnen zien. Nog voor haar zwangerschap werkte de actrice mee aan de film Hesher. Die prent, met onder meer ook Joseph Gordon-Levitt, is vanaf 23 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.