Documentaire over Danny Trejo in de maak

Geplaatst: door Tom van Steensel

Ex-gevangene Danny Trejo heeft een van de meest spraakmakende carrières in Hollywood. De inmiddels 72-jarige acteur zal zijn levensverhaal nu gaan vertellen in een documentaire, die de titel Inmate #1: The Rise of Danny Trejo mee gaat krijgen.

Trejo werd opgevoed door zijn oom, een drugsverslaafde bankrover. Hij veranderde daardoor zelf ook in een drugsverslaafde crimineel en bracht velen jaren door achter tralies, maar wist zijn leven uiteindelijk toch om te draaien. Halverwege de jaren 80 kreeg hij, nadat hij in de gevangenis actief was geworden als bokscoach, een baantje op de set van Runaway Train, waar hij Eric Roberts moest gaan trainen. Inmiddels heeft hij ruim 300 acteercredits achter zijn naam staan. Ondanks zijn imago als brute actieheld, zijn goede vriend Robert Rodriguez vernoemt de personages die hij voor hem speelt vaak naar steekwapens, staat Trejo bekend als een van de aardigste mensen uit de business.

De film wordt geregisseerd door Brett Harvey, vooral bekend van de ijshockey documentaire Ice Guardians, en mikt op een release in het najaar van 2018. Trejo schoot onlangs de film Dead Again in Tombstone van onze eigen Roel Reiné en ook een derde Machete staat nog in de planning. Onlangs dook hij eveneens in de culinaire wereld met zijn eigen eetgelegenheid Trejo’s Tacos in Los Angeles.