Disney maakt al werk van Jungle Book 2

Geplaatst: door de redactie

Deze week verschijnt de film in Nederland, maar The Jungle Book harkte in o.a. Azië al een heleboel geld binnen. En volgens THR onderhandelt Disney daarom momenteel met regisseur Jon Favreau voor de nu al zo goed als zekere sequel.

Disney zou Favreau graag terug willen hebben als regisseur en producent. Ook zou Justin Marks, die het scenario schreef met Favreau, opnieuw aan boord moeten komen. Jungle Book-bedenker Rudyard Kipling schreef vele verhalen rondom Mowgli (in de film gespeeld door Neel Sethi) en Disney wil met het vervolg nog dieper in het bronmateriaal duiken. Het nieuws over de sequel op de Disney-versie komt vlak nadat Warner aankondigde dat hun concurrende Jungle Book-film is doorgeschoven naar 2018.

The Jungle Book is momenteel al te zien op verschillende plekken in Azië en Zuid-Amerika. Vooral in India deed de film het goed. Deze week gaat The Jungle Book in première in Noord-Amerika en in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Morgen verschijnt onze recensie op de site.