Disney goes Star Wars

Geplaatst: door de redactie

Walt Disney Studios heeft vandaag bekend gemaakt vier miljard dollar voor Lucasfilm, de studio achter de Star Wars films, neer te tellen. Disney liet daarnaast ook nog weten dat er al voor 2015 een Star Wars Episode 7 gepland staat.

De helft van de overnamesom wordt in cash uitbetaald. Voor de andere helft geeft Disney circa veertig miljoen aan aandelen uit.

De onderneming liet weten dat het 'iedere twee tot drie jaar' een nieuwe Star Wars film wil uitbrengen. Filmregisseur en producent George Lucas, verantwoordelijk voor de eerste Star Wars-films, zal hiervoor aanblijven in de rol van creatieve adviseur.

Lucasfilm is natuurlijk ook de eigenaar van de rechten op Indiana Jones, maar of Disney hier al plannen voor heeft, heeft de studio nog niet bekend gemaakt.

Disney heeft de afgelopen jaren hun portfolio flink uitgebreid met een aantal bekende namen. In 2006 kocht het concern Pixar op, de maker van onder meer Toy Story. In 2009 werd de stripuitgeverij en productiemaatschappij Marvel Entertainment ook binnengehaald.