Disney cast Dan Stevens als The Beast en Luke Evans als Gaston

Geplaatst: door Faye Heijnis

Dan Stevens (A Walk Among the Tombstones, The Guest) mag zijn innerlijke beest vast uit de kast halen. Volgens The Hollywood Reporter is het zo goed als zeker dat de Britse acteur, momenteel te zien in Night at the Museum: Secret of the Tomb, de rol van het Beest op zich mag nemen in de live-action remake van Beauty and the Beast.

Dan Stevens in The Guest.

Stevens (foto hierboven) zal op de set van Beauty and the Beast tegenover Emma Watson (Harry Potter, The Perks of Being a Wallflower) als Belle staan. Ook meent Variety dat Luke Evans (Dracula UntoldThe Hobbit: The Battle of the Five Armies) de schurkenrol van Gaston op zich neemt. Hiermee is de harde kern van de cast gereed. De productie van Beauty and the Beast zal later dit jaar van start gaan.

Bill Condon (The Twilight Saga: Breaking Dawn) regisseert de remake van het wereldwijd bekende sprookje, die in 1991 een Oscarwinnende animatieversie kreeg. Condon is zeker niet de eerste die zich waagt aan een hervertelling. Belle en het Beest kreeg vorig jaar bijvoorbeeld ook al een remake in de vorm van het Franse La Belle Et La Bête, met Léa Seydoux als Belle en Vincent Cassel als het Beest.

Luke Evans was eind vorig jaar te zien in The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Klassieke sprookjes lijken de laatste jaren een hernieuwde inspiratiebron voor Disney. Denk aan de live-action remakes Alice in Wonderland in 2010 en Maleficent (all-time favorite Sneeuwwitje) vorig jaar. Of Into the Woods eerder dit jaar, dat een ware mengelmoes is van onder andere Roodkapje, Sjakie en de Bonenstaak, Rapunzel en Assepoester.

Cinderella, de verfilming van Assepoester, strijkt in Nederland 18 maart in de bioscopen neer. Ook werkt Jon Favreau (Chef) aan een nieuwe, deels live-action, versie van The Jungle Book. Deze wordt volgend jaar april verwacht.