Deze films zijn ook nieuw in je bioscoop

Geplaatst:

door de redactie

Bij Filmpjekijken.com proberen we zo goed en zo kwaad als dat gaat alle nieuwe releases te recenseren. Helaas lukt dat om diverse redenen niet iedere week.

Toch willen we de films die we onverhoopt niet konden bespreken, niet geheel onvermeld laten op onze site. Dus hierbij de drie films naast The Expendables 2, Journal De France, ParaNorman, 360 en Robert Mitchum Est Mort die ook deze week hun première beleefden.

Sammy 2 3D: Sammy's Nieuwe Avonturen

Sammy 2 3D: Sammy’s Nieuwe Avonturen is een spetterend en vrolijk avontuur voor de hele familie. De inmiddels oude schildpadden Sammy en Ray zijn al jaren goede vrienden en genieten van hun leven in de zee. Wanneer ze samen met de lieve kleine schildpadjes Ricky en Ella een tocht maken worden Sammy en Ray gevangen genomen. Ze eindigen in een tropisch aquarium in Dubai met onder anderen het bazige zeepaardje Big D en Jimbo de bolle blobvis. Ricky en Ella gaan op zoek naar de twee oude schildpadden en verzinnen een list om alle dieren uit het aquarium te redden. Ze krijgen daarbij hulp van hun watervriendjes, waaronder Annabel de inktvis en een groepje pinguïns. Wat volgt is een spannend ontsnappingsavontuur.

A Simple Life

A Simple Life is een prachtig verhaal over een jonge man (Andy Lau) en zijn huishoudster (Deanie Ip), die al generaties lang voor zijn familie werkt. Als hij op een avond thuis komt blijkt zij onwel. Hij besluit, tegen haar wil, om de rollen om te draaien en de zorg voor haar op zich te nemen. Een diep ontroerende en universele film over onvoorwaardelijke liefde.

¡Vivan las Antipodas!

Wat is de kortste route tussen Entre Ríos in Argentinië en de Chinese metropool Shanghai? Een rechte lijn door de aardbol. De twee plaatsen zijn namelijk antipoden: elkaars geografische tegenpolen. In de documentaire ¡Vivan las Antipodas! neemt Victor Kossakovsky ons mee op een unieke reis rond de wereld en toont vier paar antipoden die ons wereldbeeld letterlijk op zijn kop zetten. Een prachtige zonsondergang in Entre Ríos wordt getoond tegenover de hectische straten in het regenachtige Shanghai. Bewoners van onbebouwd land tegenover bewoners van vulkanische grond. En rustgevende landschappen tegenover drukke steden. Maar de antipoden lijken ondanks hun verschillen op een mythische manier aan elkaar verbonden.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.