Derde Dummie de Mummie beleeft première tijdens Nederlands Film Festival

Geplaatst: door de redactie

Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet beleeft zijn première tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival. De avontuurlijke familiefilm, gebaseerd op de populaire boeken van Tosca Menten, heeft zijn feestelijke vertoning op zaterdagmiddag 23 september in de Utrechtse Stadsschouwburg. Daarna is de film meerdere keren te zien tijdens het filmfestival, zo maakte het NFF vandaag bekend.

In de derde film van de Dummie de Mummie-reeks heeft Dummie (Yahya Gaier) last van heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas (Roeland Fernhout), de vader van Goos (Julian Ras), ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Wanneer Dummie’s schilderij van juffrouw Friek (Jennifer Hoffman) voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte.

Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel (Stefan de Walle) gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

Ook de derde film in de reeks is geregisseerd door Pim van Hoeve, terwijl Tijs van Marle opnieuw het scenario schreef. Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet is vanaf 4 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.