Depp wil weer rocken

Tags: Johnny Depp

Geplaatst: door de redactie

Toch kijk je even raar op, als tussen die freakshow van Marilyn Manson ineens Johnny Depp op het podium staat om een riedeltje heavy metal mee te spelen...

Acteren was plan B voor Johnny Depp. Eigenlijk trok hij als gitarist van Florida naar LA om te slagen als rockster. Zijn bandje The Kids trad ooit op als voorprogramma van Iggy Pop. Zo nu en dan speelt Depp dan ook nog een aardig deuntje mee met een bekende artiest. Deze week was het een oorverdovend deuntje en betrad Depp het podium met Marilyn Manson tijdens de Revolver Golden Gods Awards. Hij speelde slaggitarist op de verfijnde liedjes The Beautiful People en Sweet Dreams.

Depp & Oasis
Ook op de nieuwe plaat van Manson, Born Villain, is Depp te horen op de bonustrack You're So Vain. Eerder waren zijn gitaarkunsten ook al te horen op het album van Oasis Be Here Now. Het verhaal gaat dat de acteur inviel voor Noel Gallagher, die te dronken zou zijn geweest om het in te spelen. Op zich geen heel onwaarschijnlijke gedachte, maar Depp zou de uitnodiging om zijn oude passie voor even weer op te pakken nooit afslaan.

In zijn films heeft hij er ook een handje van om zijn muzikaliteit te laten zien. Als zigeuner in Chocolat en uiteraard zingend als Sweeney Todd. Voor Once Upon a Time in Mexico schreef hij Sands’ Theme, het thema voor zijn eigen personage.