De politieke campagne van Will Ferrell

Geplaatst: door de redactie

De tweede Anchorman is nog een tijdje weg, maar Will Ferrell heeft nog meer projecten lopen. Zo komt hij binnenkort met het Spaanstalige Casa de mi Padre (Huis van mijn Vader – thanks google translate) en voert hij nog een politieke campagne tegen Zach Galifianakis.

In The Campaign speelt Will Ferrell congreslid Cam Brady, die al jarenlang probleemloos wordt herkozen omdat hij in zijn kleine district in North Carolina nooit concurrentie heeft. Na een publieke blunder besluiten een aantal machtige zakenmannen iemand anders naar voren te schuiven om de strijd met hem aan te gaan. Plots moet Brady alles uit de kast trekken en een smerige campagne gaan voeren tegen concurrent Marty Huggins (Zach Galifianakis) om zijn herverkiezing veilig te stellen.

The Campaign werd geschreven door de mensen die ook verantwoordelijk waren voor de televisieserie Eastbound & Down met Danny McBride. De regie is in handen van Jay Roach, die eerder met Ben Stiller werkte aan de eerste twee Meet The Parents-films en met Mike Myers aan de Austin Powers-serie. De film arriveert op 1 november in de Nederlandse bioscopen.