De Griswolds zijn terug in trailer voor Vacation

Geplaatst: door de redactie

Warner komt met een sequel/reboot van de door John Hughes geschreven komedie National Lampoon's Vacation uit 1983. Sequel omdat Vacation zich nog steeds afspeelt na de voorgaande Vacation-films en reboot omdat we toch ook weer een soort van voor af aan beginnen met Ed Helms (The Hangover) als de volwassen Rusty Griswold; in het origineel gespeeld door Anthony Michael Hall (The Breakfast Club).

Rusty is namelijk inmiddels zelf vader geworden en besluit met zijn eigen gezin - bestaande uit vrouwlief Debbie (Christina Applegate uit Anchorman 2) en zijn twee kinderen (Skyler Gisondo en Steele Stebbins) - af te reizen naar Walleyworld. Het pretpark waar hij als kind die onvergetelijke vakantie uit die eerste film meemaakte staat namelijk op het punt van sluiten en hij wil zijn eigen kinderen op de valreep nog even eenzelfde ervaring geven. Bijrollen zijn er voor Charlie Day (Horrible Bosses 2) als een raft-instructeur, Leslie Mann (This is 40) als Audrey Griswold en Chris Hemsworth (Avengers 2) als haar echtgenoot.

Uiteraard zijn ook Chevy Chase en Beverly D'Angelo weer even te zien als Clark en Ellen Griswold; de ouders van Rusty. Vacation is het regiedebuut van scenaristen Jonathan Goldstein and John Francis Daley - (mede)verantwoordelijk voor de scenario's van Horrible Bosses 1 en 2, Cloudy With A Chance Of Meatballs 2 en The Incredible Burt Wonderstone. De film verschijnt 10 september in de bioscoop.