David Leitch bevestigd voor Deadpool-sequel

Geplaatst: door Tom van Steensel

The Hollywood Reporter meldt dat David Leitch heeft getekend voor de regie van de sequel op Deadpool. De (co)regisseur van John Wick (links op foto boven) vervangt Tim Miller, die na creatieve meningsverschillen met Ryan Reynolds het project verliet.

Hoewel hij met John Wick zijn debuut maakte als regisseur, is Leitch al veel langer actief in de filmwereld. Hij is al jaren bezig als stuntcoördinator en second unit-regisseur. Hij werkte als actiecoördinator zelfs al eens met Reynolds aan X-Men Origins: Wolverine, waarin de acteur zijn onofficiële debuut maakte als Deadpool. Recentelijk was Leitch als second-unit director medeverantwoordelijk voor onder meer de giganatische actiescène op het vliegveld in Captain America: Civil War. Daarnaast regisseerde hij Charlize Theron in de aankomende spionagethriller The Coldest City, dat volgend jaar in augustus in Nederland verschijnt.

Waarom Miller niet terugkeert voor de Deadpool-sequel is nog altijd onduidelijk. Volgens sommige bronnen clashten hij en Reynolds over de toon en de casting, volgens andere bronnen had het te maken met de beoogde schaal van het budget en het verhaal. Scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick keren wel terug.