David Gordon Green regisseert Halloween

Geplaatst: door Tom van Steensel

Hier is nieuws dat waarschijnlijk niemand aan zag komen. John Carpenter liet via Facebook weten dat David Gordon Green (Prince Avalanche, Joe, Manglehorn) de reboot van Halloween zal regisseren. Danny McBride, op de foto onder te zien met Gordon Green, gaat hem helpen met het schrijven van het scenario.

Volgens Carpenter kwamen Gordon Green en McBride onlangs zijn kantoor binnen met een pitch voor de reboot van Halloween en de maker van het origineel uit 1978 was naar eigen zeggen zeer onder de indruk van hun visie voor de nieuwe film. Carpenter is aan het project verbonden als producent en consultant en zal mogelijk ook weer de muziek verzorgen. Gordon Green en McBride staan vooral bekend om de komische films (Pineapple Express, Your Highness) en series (Eastbound & Down, Vice Principals) die ze samen maakten. McBride waagde zich onlangs als acteur ook al aan horror: hij is binnenkort te zien in Alien: Covenant.

John Carpenter was destijds als regisseur en scenarist verantwoordelijk voor het eerste deel uit de iconische horrorserie met slasher Michael Myers. Hij was ook als producent / scenarist betrokken bij deel twee en het Michael Myers-loze deel drie. De reboot van de franchise wordt gedaan door filmtudio Blumhouse (The Purge, Sinister, Insidious, Split) en mikt momenteel op een release in oktober 2018.