The Dark Tower herrijst

Geplaatst: door de redactie

Plannen voor de verfilming en de vertelevisieserieïng (nu ook een woord) van Stephen King’s The Dark Tower hebben even in de ijskast gezeten nadat Universal de stekker uit het project trok, maar het ziet er naar uit dat het trio Ron Howard, Brian Grazer en scriptschrijver Akiva Goldsman in Warner Bros. een nieuwe partner heeft gevonden.

Dat meldt Deadline. Universal heeft nee gezegd tegen de planning om drie volledige films en twee TV-series te maken van Stephen King’s post-apocalyptische western van epische proporties. In een mogelijke nieuwe deal met Warners zou het zomaar kunnen dat Ron Howard alsnog de regie op kan pakken, met Javier Bardem in de hoofdrol van Roland Deschain en Grazer/Goldsman als medeproducers. Uiteraard is Stephen King ook in het project verwikkeld.

Volgens bronnen bij Deadline heeft Warner Bros. het script van Goldsman gekocht, en wordt hij nu betaald om naar een definitieve versie te werken. Bardem’s aanwezigheid hangt nog af van zijn beschikbaarheid begin 2013, maar ten tijde van de Universal-plannen zat hij al stevig in het zadel van zijn rol.

The Dark Tower verhaalt over de laatste nog levende scherpschutter van een soort ridderorde, Roland Deschain, die min of meer onze laatste kans betekent om de beschaving te redden. In een ‘Old West’-achtige setting moet hij op zoek naar de Dark Tower. We wachten nog even af, maar mogelijk gaat-ie vanaf 2013 op pad.