Dark Blood, River Phoenix's laatste, op Nederlands Film Festival

Geplaatst: door de redactie

Een aantal maanden geleden schreven we over de laatste film met River Phoenix die de Nederlandse regisseur George Sluizer na twintig jaar nog altijd af moe(s)t maken. Dat is hem nu gelukt - de film premiert op het Nederlands Film Festival in Utrecht, dat eind september start.

Dark Blood van regisseur George Sluizer gaat op donderdagavond 27 september tijdens het Nederlands Film Festival in première in de Stadsschouwburg Utrecht. De opnamen van de film, met in de hoofdrollen River Phoenix, Judy Davis, Jonathan Pryce en Karen Black, moesten in 1993 voortijdig worden beëindigd door de onverwachte dood van Phoenix. De ‘onvoltooide’ film is in 2012 na bijna twintig jaar eindelijk afgemaakt. De opnamen van de film zijn voornamelijk in Utah in de Verenigde Staten gemaakt.

Dark Blood vertelt het verhaal van Boy die zich, na de dood van zijn vrouw aan de gevolgen van nucleaire tests, in de woestijn heeft teruggetrokken. Tijdens een ‘tweede huwelijksreis’ strandt het Hollywood-paar Harry en Buffy in de woestijn. Boy redt het stel en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil.

Het 32ste Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober, in Utrecht, en eindigt met de uitreiking van de Gouden Kalveren.