Daredevil wordt Batman

Geplaatst: door de redactie

De kogel is door de kerk: Ben Affleck volgt Christian Bale op als Batman. Dat heeft filmstudio Warner Bros. officieel bekendgemaakt. Affleck zal voor het eerst in zijn nieuwe rol te zien zijn in de onlangs aangekondigde Batman-Superman film, die van filmstudio Warner een releasedatum van 17 juli 2015 meekreeg.

Affleck is de achtste acteur die zich in het vleermuizenpak hijst voor een filmrol. Naast Bale kropen eerder bijvoorbeeld ook Val Kilmer, Michael Keaton en George Clooney in de huid van de Caped Crusader. Na The Dark Knight Rises liet Bale weten klaar te zijn met zijn rol als Batman en moest de filmstudio op zoek naar een opvolger.

De namen van onder meer Joseph-Gordon Levitt en Orlando Bloom werden genoemd, maar Warner wilde juist een oudere Batman. "We wisten dat we een buitengewone acteur nodig hadden voor een van DC Comics' meest populaire superhelden en Ben Affleck voldoet zeker aan die eis", zegt president Greg Silverman van Warner Bros. in een verklaring. "Affleck heeft het acteertalent om een gelaagd personage neer te zetten, een man die ouder en wijzer is dan Clark Kent en de littekens van een ervaren misdaadbestrijder draagt, maar ook de charme van miljardair Bruce Wayne bezit."

Zo krijgt Affleck precies een decennium na zijn uiterst teleurstellende rol als Daredevil (foto hierboven) een herkansing als superheld. De tijdens Comic-Con aangekondigde Batman-Superman extravaganza zal worden geregisseerd door Zack Snyder, die ook de touwtjes in handen had voor Man Of Steel. Voor de sequel keren Henry Cavill, Amy Adams en Diane Lane sowieso terug.

Of Affleck ook gestalte geeft aan Batman in de langverwachte Justice League-film, is nog onduidelijk. Ironisch genoeg zingt de naam van Affleck wel al tijden rond als mogelijke regisseur van die film. Eerder werkten Warner Bros. en Affleck-de-regisseur al succesvol samen aan The Town en Argo. Die laatste film won eerder dit jaar de Oscar voor Beste Film.