Danny Strong script laatste Hunger Games

Geplaatst: door de redactie

De tweede film is volop in productie, maar waarom wachten met de derde als het bronmateriaal van The Hunger Games al geschreven is? Dat lijkt de gedachte van filmstudio Lionsgate dat Danny Strong heeft ingehuurd om het laatste boek te adapteren.

The Hunger Games: Mockingjay is het derde en laatste boek in de trilogie van Suzanne Collins en zal, zoals wel meer afsluitende filmdelen tegenwoordig, in twee delen worden opgesplitst. Danny Strong kennen we als acteur uit series als Buffy, Mad Men en Gilmore Girls, maar hij schreef ook het Emmywinnende Game Change (met Hunger Games-acteur Woody Harrelson). Zijn script voor The Butler werd onlangs verfilmd door Lee Daniels (Precious) en zou Forest Whitaker weer wat Oscar-buzz moeten opleveren.

De opnamen van The Hunger Games: Catching Fire zijn op dit moment in volle gang met Francis Lawrence aan het roer. In het tweede deel krijgen Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth gezelschap van nieuwe gezichten als Philip Seymour Hoffman en Jeffrey Wright.

(VIA)