Daniel Craig nog zeker twee keer Bond

Geplaatst: door de redactie

Bond-producent EON heeft zoveel vertrouwen in Daniel Craig, dat het contract met de acteur nog vóór de release van Skyfall verlengd is. Mocht hij zijn contract als 007 uitdienen, dan heeft de Brit totaal vijf Bond-films achter zijn naam staan.

Craig debuteerde in 2006 als de geheim agent in Casino Royale en gaf twee jaar later gestalte aan double o seven in Quantum Of Solace. De 23e Bond-film Skyfall wordt voor Craig zijn derde Bond. Dus dient hij het contract inderdaad uit, dan schrijft Craig ook film 24 en 25 op zijn naam.

Skyfall gaat 31 oktober in première en als het aan distributeur Sony Pictures ligt, wordt de iedere-twee-jaar-een-nieuwe-Bond cyclus hersteld. Dat zou betekenen dat we Bond 24 aan het eind van 2014 kunnen verwachten. Maar producent EON heeft al aangegeven dat het, net als in het geval van Skyfall, iets meer tijd wil nemen voor het creatieve proces. Wel zou het al in gesprek zijn met scenarioschrijvers voor de 24e Bond. Ook Craig zelf laat in diverse interviews weten dat hij graag een pauze neemt wanneer zijn promotionele activiteiten voor Skyfall begin volgend jaar (!) tot een einde komen.

Al zegt een contract ook niet altijd alles. Zowel Sean Connery als Timothy Dalton had nog een contract voor minstens één Bond toen zij afzwaaiden.