Dan Stevens gecast in X-Men televisieserie

Geplaatst: door de redactie

Marvel breidt nog verder uit op televisie met de X-Men-spin-off Legion. De aan- komende FX-serie heeft inmiddels een hoofdrolspeler gevonden in de vorm van Dan Stevens. Ook Aubrey Plaza en Jean Smart werden aan de cast toegevoegd.

Legion moet op televisie een compleet nieuw X-Men universum gaan opzetten. Stevens speelt David Haller aka Legion; de schizofrene zoon van Charles Xavier. De Britse acteur was eerder op tv te zien in Downton Abbey en is het beest in Beauty and the Beast. Stevens werd verder genoemd als mogelijke opvolger van Daniel Craig in de Bond-serie. Aubrey Plaza (Safety Not Guaranteed), die Davids drank- en drugsverslaafde vriendin Lenny speelt, zien we binnenkort flirten met Robert De Niro in Dirty Grandpa.

De showrunner van Legion is Noah Hawley bekend van o.a. Bones en The Unusuals. Hawley was al erg succesvol op FX met de door hem bedachte tv-versie van de film Fargo. Een aantal grote namen achter de X-men films (Bryan Singer, Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg) zullen Legion gaan produceren.