Dagboek Heath Ledger toont voorbereiding op Joker-rol

Geplaatst: door de redactie

Een clipje uit de documentaire Too Young to Die: Heath Ledger laat zien hoe de in 2008 overleden acteur Heath Ledger zich klaarmaakte voor zijn rol als The Joker. Bekijk hoe Ledgers vader een dagboek van zijn overleden zoon doorbladert.

Tijdens het doorbladeren zien we onder meer foto's van Alex uit A Clockwork Orange. Het personage van Malcolm McDowell uit de Stanley Kubrick-film was, net als overigens ook zanger Tom Waits, volgens Ledger van grote invloed op op zijn performance. Als je heel goed kijkt zie je verder ook een aantal dialogen (zoals "It's simple. Kill the Batman" en "when you're good at something don't do it for free") die later vrijwel letterlijk in de film gebruikt zouden worden op de pagina's staan.

Of en wanneer de documentaire waaruit het clipje afkomstig is uit zal komen weten we niet. Hoewel Ledger helaas nooit meer een tweede keer gestalte heeft kunnen geven aan de superschurk uit de DC-comics gaan we het personage zelf binnenkort wel weer tegenkomen op het witte doek. Jared Leto zal hem spelen in Suicide Squad en dook al even op in de eerste trailer voor die film.