Cultschrijfster blij met eerste verfilming Hunger Games

Geplaatst: door de redactie

Suzanne Collin, schrijfster van het boek The Hunger Games, heeft vandaag op haar Facebook-pagina laten weten wat ze van de gelijknamige verfilming vindt. "I'm really happy with how it turned out," zo schrijft ze. 

De film en het boek versterken elkaar, en regissseur Gary Ross is er in geslaagd een trouwe versie van het originele verhaal te maken, waarbij plaats is voor zijn bijzondere visie van Panem, zo laat Collins weten, die voor de verfilming ook aan het script meewerkte.

Ook de cast heeft geweldig werk gedaan, zo gaat Collins verder. Aangevoerd door Jennifer Lawrence is er door iedereen een topprestatie geleverd in de film die we 31 december al opnamen in ons overzichtje van films om in 2012 in de gaten te houden. Goed om te horen natuurlijk, dat het bronmateriaal goed vertaald is naar het witte doek, al moeten we dat eerst zelf ook maar eens gaan zien. De film, deel één in een trilogie, wordt nu in ieder geval al als opvolger voor series als Twilight en Harry Potter aangewezen.

The Hunger Games is een sci-fi actiefilm die zich afspeelt in het land Panem, het voormalige Noord Amerika. In een jaarlijks terugkerend ritueel wordt door het regerende Capitol van haar twaalf districten geëist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor de zogenaamde Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen…

De zestienjarige Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor de Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Naast de hoofdrol van Jennifer Lawrence zijn onder meer Elizabeth Banks, Woody Harrelson en Stanley Tucci in de film te zien, vanaf 21 maart in de Nederlandse bioscopen. Trailer!