Colin Trevorrow verlaat Star Wars: Episode IX

Geplaatst: door Tom van Steensel

Disney en Lucasfilm maakten bekend dat Colin Trevorrow (Safety not Guaranteed) niet langer de regisseur is van Star Wars: Episode IX. Volgens beide partijen zit de visie die Trevorrow heeft voor de film niet op een lijn met die van de filmstudio.

Trevorrow werd na zijn indie-film Safety Not Guaranteed door producent Kathleen Kennedy aangesteld om Jurassic World te regisseren. Na het enorme succes van die film mocht hij ook aan boord komen van Star Wars: Episode IX, waarbij hij voorgangers J.J. Abrams (maker van The Force Awakens) en Rian Johnson (maker van het in december te verschijnen The Last Jedi) op zou volgen als regisseur. Nu mag hij echter alweer vertrekken, iets dat misschien ook een beetje te maken heeft met het slechte ontvangst van zijn meest recente film The Book of Henry, hoewel Disney enkel ‘creatieve meningsverschillen’ aandraagt als reden.

Het is voor het eerst dat een officiële Episode-film van Star Wars achter de schermen problemen heeft met een regisseur. De spin-off films hadden er al eerder last van; zo werden daar Josh Trank en Phil Lord en Chris Miller ontslagen, terwijl Tony Gilroy tijdens de reshoots van Rogue One regisseur Gareth Edwards moest komen vervangen. Wie Trevorrow straks zal vervangen, wordt binnenkort door Disney bekend gemaakt.