Colin Trevorrow praat over Jurassic Park IV

Geplaatst: door de redactie

De opnamen van Jurassic World zijn in volle gang, maar wat is er waar van alle geruchten die we de afgelopen maanden hoorden? Regisseur Colin Trevorrow (Safety Not Guaranteed) gaf tegenover Slashfilm alvast wat lichte spoilers vrij.

De film speelt zich af in een al volledig functioneel park. “Het park op Isla Nublar ontvangt 20.000 bezoekers per dag. Het is een reservaat, safaripark, dierentuin en pretpark in één. Er zijn hotels, restaurants, golfbanen en er is een uitgaansleven. En er zijn dinosaurussen waar je dicht bij in de buurt kunt komen. De droom van John Hammond is verwezenlijkt; een park waar je graag naartoe zou willen.”

"Het gaat over menselijke hebzucht en afstomping door alle grote technologische sprongen. Het beeld dat wij hebben is dat van een tiener die met zijn rug tegen de glazen kooi van een Tyrannosaurus aanleunt en zonder om te kijken met zijn vriendin zit te texten. Dat is ook meteen een metafoor voor de filmserie: het publiek heeft nu zoiets van ‘okay, die dinosaurussen hebben we gezien, wat heb je nog meer?’ en volgend jaar krijg je een antwoord op die vraag."

De regisseur adresseerde ook de geruchten over getrainde dinosaurussen. “Dit is een film over hoe wij met de dieren omgaan en hoe we reageren op een bedreiging van onze status als meest dominante diersoort. Het personage van Chris Pratt doet onderzoek naar de grenzen van de relatie tussen mensen en de zeer intelligente velociraptors. Maar zijn raptors zijn niet getraind en vertonen geen kunstjes.”

Er waren ook geruchten omtrent genetisch gemanipuleerde dino's en - nu volgt de grootste SPOILER - ook daar had Trevorrow het één en ander over te vertellen. "Omdat mensen zo gewend zijn geraakt aan de beesten gaan ze op zoek naar iets nieuws: iets groters, gemeners en met meer tanden. Daarom zit er inderdaad een dino in die gekruist is met het DNA van andere dieren. Dat klinkt misschien bizar, maar het is absoluut geen freaky mutant met een slangenkop en octopus tentakels. Het is een logische volgende stap in de evolutie van de door Michael Crichton geïntroduceerde technologie."

Het door Steven Spielberg geproduceerde Jurassic World, met verder rollen voor Omar Sy (Intouchables), Ty Simpkins (Iron Man 3) en Bryce Dallas Howard (foto onder), gaat op 11 juni 2015 in première.