Clooney regisseert film rond Brits afluisterschandaal

Geplaatst: door de redactie

De huidige celebrity nude hack - of The Fappening - is natuurlijk niet het eerste grote hackschandaal waar beroemdheden bij betrokken zijn. Velen kunnen zich vast het schandaal van drie jaar geleden rond het nieuwsimperium van de Australische mediatycoon Rupert Murdoch nog wel herinneren. Niemand minder dan George Clooney heeft zich nu als regisseur verbonden aan een film over die gebeurtenis.

De Amerikaan - wiens laatste regieklus The Momuments Men lang niet het beoogde succes opleverde - stemde vandaag in met de regie van Hack Attack, een film naar het gelijknamige boek van journalist Nick Davies. Dat gaat over het afluisterschandaal binnen Murdochs News Corporation en meer in het bijzonder de krant News Of The World. Na 168 jaar sloot dit dagblad in juli 2011 de deuren toen bekend werd welke praktijken zich op de redactie afspeelden. Journalisten van de krant luisterden tientallen mensen, bekend en onbekend, af om zodoende aan hun verhalen te komen.

"Dit verhaal heeft alle elementen in zich, liegen, corruptie en afpersing. En dat bij de grootste krant van Londen", laat Clooney via Sony Pictures weten. "Maar het allermooiste is nog dat het allemaal waargebeurd is. Nick Davies is een dappere en volhardende verslaggever en we vinden het een eer dat we zijn boek mogen verfilmen."

Verwacht wordt dat de opnames voor Hack Attack volgend jaar zullen beginnen. Mogelijk kan Clooney putten uit eigen ervaring, want als zoon van een journalist heeft hij al van kinds af aan interesse in het vak. Zo regisseerde hij eerder al de journalistieke film Good Night, And Good Luck.

Wat deze film betekent voor zijn vermeende politieke aspiraties, moet nog blijken. Daarnaast is hij betrokken bij een nieuwe film van de Coen Brothers.