Chronicle-maker mag Fantastic Four rebooten

Geplaatst: door de redactie

Hoe zorg je er als beginnend regisseur voor dat je aan de slag mag met een grote comicbookfranchise? Juist, je maakt gewoon voor weinig geld je eigen superheldenfilm en wacht vervolgens tot je de aanbieding krijgt. Toch, Josh Trank?

Het was al geruime tijd bekend dat Trank maar al te graag een Fantastic Four-film wilde maken: rond de release van het door hem geregisseerde Chronicle (die wij beloonden met vijf sterren) liet hij in verschillende interviews al doorschemeren een gigantische fan te zijn van die Marvel-strip. Fox-baas Tom Rothman liet op Cinemacon weten dat hij Trank maar al te graag aan boord zou willen hebben voor de reboot van The Fantastic Four. Ook bevestigde hij dat Matthew Vaughn terug is voor de sequel van X-Men: First Class.

Het kwartet superhelden begint dus van voor af aan. De nieuwe film zal niets te maken hebben met Fantastic Four uit 2005 (zie foto) en de sequel Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer uit 2007. Waarschijnlijk zal de originele cast dus ook niet terugkeren, hoewel Michael Chiklis wellicht open zal staan om nogmaals in de rotsharde huid van Ben Grimm te kruipen. Hij droomde als kind al van de rol van zijn favoriete stripheld The Thing in een eventuele verfiming en zag die droom later werkelijkheid worden.