Christopher Plummer jaagt op nazikampbeul in Remember

Geplaatst: door de redactie

Weliswaar is Atom Egoyan verantwoordelijk voor prachtige films als The Sweet Hereafter en Exotica, met The Captive en Devil's Knot sloeg de Canadese regisseur de plank recent toch behoorlijk mis. Misschien is Remember weer een film die ons kan bekoren. De synopsis klinkt in ieder geval veelbelovend en de eerste trailer maakt ons zeker benieuwd naar de vergeldingsthriller.

Remember gaat over Zev, een oude man die tot de ontdekking komt dat een voormalig nazikampbeul, die zo'n zeventig jaar geleden een groot deel van zijn familie afslachtte, onder een nieuwe identiteit in de Verenigde Staten woont. Omdat zijn goede vriend Max te oud is om mee te gaan, reist de aan Alzheimer lijdende Zev daarop in zijn eentje het halve land door op zoek naar vergelding.

Met Christopher Plummer (BeginnersThe Sound of Music, Hector and the Search for Happiness) en Martin Landau (Ed Wood) strikte Egoyan al twee Oscarwinnaars voor de cast van zijn thriller. Andere belangrijke rollen zijn er voor Dean Norris (Breaking Bad), Bruno Ganz (Der Untergang, The Counselor) en Jürgen Prochnow (Das Boot, The Da Vinci Code).

Remember verschijnt op 16 juni 2016 in de Nederlandse filmtheaters.