Christoph Waltz in nieuwe Terry Gilliam

Geplaatst:

door de redactie

Hij is de laatste jaren minder productief, maar zo nu en dan krijgt Terry Gilliam toch de financiën van een nieuwe film rond. The Man Who Killed Don Quixote lijkt nog steeds dood, maar The Zero Theorem is met de casting van Christoph Waltz weer springlevend.

In The Zero Theorem vervangt Waltz de eerdergenoemde Billy Bob Thornton als excentriek computergenie Qohen Leth. In een totalitaire toekomstwereld die doet denken aan Brazil werkt Leth aan een mysterieus project om achter de zin van het leven te komen. Ondertussen wordt hij afgeleid en geholpen door verschillende figuren, onder andere de zoon van de grote machthebber genaamd Management.

De laatste keer dat wie iets van Gilliam in de bioscoop zagen was The Imaginarium of Doctor Parnassus in 2009. Waltz was te zien in onder andere Carnage en The Three Musketeers. Begin volgend jaar zal hij ook te zien zijn in Django Unchained. The Zero Theorem is in preproductie en de opnamen moeten in oktober beginnen…. Dus nu maar hopen dat de investeerders zich niet terugtrekken.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.