Chloë Grace Moretz wordt Little Mermaid

Geplaatst: door de redactie

De versie van Sofia Coppola zal geen werkelijkheid worden, of je moet de spoof van Funny or Die meetellen, maar de live-action versie van The Little Mermaid leeft nog. Chloë Grace Moretz zal gestalte geven aan de kleine zeemeermin.

Volgens Variety had de studio Moretz al langer op het oog voor de rol, alleen wilden ze haar casting niet officieel maken voordat ze een scenarist hadden die het script nog een laatste keer wilde herschrijven. En daarvoor hebben ze nu Richard Curtis (Trash, War Horse) bereid gevonden. Over het het scenario zelf weten we nog niet veel. Het wordt geen adaptatie van de gelijknamige tekenfilm want Disney staat er helemaal los van, maar het sprookje van Hans Christian Andersen is natuurlijk bij iedereen bekend.

Sofia Coppola verliet het project een tijdje terug vanwege "creatieve meningsverschillen". Volgens de bronnen van Variety was het mogelijke casten van Moretz onderdeel van die meningsverschillen, omdat Coppola naar verluidt in tegenstelling tot de studio geen bekende actrice wilde hebben voor de rol. Moretz is vanaf eind januari te zien in The 5th Wave. Ook is ze net klaar met de sequel op Bad Neighbours.