Channing Tatum krijgt eigen Gambit-film

Geplaatst: door de redactie

We wisten al dat Channing Tatum (onlangs te zien in 22 Jump Street en binnenkort in Foxcatcher) gecast was als Gambit in de X-Men-serie en nu is bekend dat hij een eigen solofilm krijgt. Fox heeft al een scenarist op het project gezet.

Josh Zetumer (bekend van de recente RoboCop-remake) mag een bestaand script van Chris Claremont (die 16 jaar meeschreef aan de Uncanny X-Men-stripserie) gaan herschrijven. Claremont is één van de twee bedenkers van het Gambit-personage. De verhaallijn die gebruikt gaat worden is nog geheim; het kan gaan om een prequel die zijn oorsprong laat zien of om iets in de hedendaagse X-Men-wereld.

Verwacht wordt dat Channing in 2016 zijn debuut maakt als Gambit in X-Men: Apocalypse (het vervolg op X-Men: Days of Future Past) en daarna de eigen solofilm krijgt. Tatum zal de Gambit-film zelf produceren en ook X-Men-producenten als Simon Kinberg en Lauren Schuler Donner zijn achter de schermen betrokken. Gambit werd eerder gespeeld door Taylor Kitsch in de eerste Wolverine-solofilm.