Cate Blanchett in beeld voor Thor: Ragnarok

Geplaatst: door de redactie

Marvel probeert een Oscarwinnende actrice te strikken voor de derde Thor-film. Volgens Variety zijn ze in gesprek met Cate Blanchett. De Australische actrice zou een nog onbekende rol moeten spelen in de sequel die gepland staat voor 2017.

Blanchett kreeg gisteren een Golden Globe nominatie voor het romantische drama Carol dat volgende week in Nederland verschijnt. Ze won vorig jaar nog een Golden Globe (en later ook een Oscar) voor Blue Jasmine. Ervaring met blockbusters heeft ze ook: zo speelde ze mee in verschillende Lord of the Rings en Hobbit-films van Peter Jackson en stond ze tegenover Indiana Jones in Kingdom of the Crystal Skull.

Naast Chris Hemsworth zullen ook Tom Hiddleston (Loki) en Mark Ruffalo (The Hulk) te zien zijn in Thor: Ragnarok. De regisseur is Taika Waititi, vooral bekend van zijn werk met Jemaine Clement, zoals Flight of the Conchords en What We Do In The Shadows. Onlangs werd Stephany Folsom aangesteld om het scenario nog eens te herschrijven. Thor: Ragnarok verschijnt op 2 november 2017 in de bioscoop.