Bryan Singer verfilmt Jules Verne

Geplaatst: door de redactie

Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men: Days of Future Past) werd gisteren vijftig en vierde dat met een foto op Instagram waarmee hij zijn volgende project aankondigde: de verfilming van de Jules Verne klassieker 20,000 Leagues Under the Sea. Een eerdere verfilming kwam bij ons al eens aan bod als filmklassieker.

Al jarenlang proberen verschillende filmmakers en studio's een nieuwe adaptatie van het boek van de grond te krijgen. David Fincher - die Brad Pitt op het oog had voor een rol - kwam een tijdje terug heel dichtbij, maar Disney besloot op het laatste moment toch af te zien van het project. Nu zal Singer dus komen met zijn eigen visie op het boek; de regisseur deelt de scenario credits met Rick Sordelet en zijn Jack the Giant Slayer-coscenarist Dan Studney. Singer zelf omschrijft onderaan de foto zijn versie als "een episch en emotioneel avontuur voor alle leeftijden."

 

Fans van zijn werk aan de X-Men films hoeven volgens Singer niet bang te zijn: hij liet tegelijkertijd weten dat hij voor Fox nog altijd bij die filmserie betrokken zal blijven, al vertelt hij niet specifiek of dat is als regisseur of enkel nog als producent. Onderstaande foto is alle informatie die we momenteel hebben over zijn Jules Verne-verfilming, dus wanneer de film in productie zal gaan is nog onbekend.