Bryan Singer praat over X-Men: Apocalypse

Geplaatst: door de redactie

Wanneer Bryan Singer niet bezig is met de post-productie van X-Men: Days of Future Past (waar hij bijvoorbeeld Anna Paquin uitknipte) is hij druk in de weer met diens opvolger X-Men: Apocalypse. Tegenover Entertainment Weekly vertelt de filmmaker wat we kunnen verwachten.

Singer verklapt dat hij graag opnieuw wil regisseren. “Momenteel werk ik met een aantal scenaristen aan de verhaallijn en ben ik betrokken als producent. Ik ben in onderhandeling om ook te regisseren, maar we zitten nog in het proces van de agenda’s gelijk krijgen. Ik zou wel heel graag willen regisseren.” Naast Simon Kinberg werken ook Dan Harris aan Michael Dougherty met Singer aan het scenario (foto onder). Harris en Dougherty werkten eerder met hem aan X-Men 2 en Superman Returns.

De opvolger van Days of Future Past draait om Apocalypse, een eeuwenoude mutant die onsterfelijk is en onder meer het volume van zijn eigen lichaamsmassa kan aanpassen. Daardoor wordt hij in de strips door menigeen als een god aanbeden. “De film gaat in op het diepe verleden van mutanten en hun oorsprong en historie. Zoiets heb ik altijd al fascinerend gevonden wanneer we kijken naar de goden en wonderen in onze geschiedenis.”

Gaan we net als eerder bij The Wolverine ook in X-Men: Days of Future Past al een teasertje zien voor de volgende film? “Dat moet ik nog beslissen. Het is in ieder geval wel zo dat in Days of Future Past iets voorvalt dat de gebeurtenissen in X-Men: Apocalypse in werking zet.” X-Men: Days of Future Past verschijnt bij ons op 22 mei van dit jaar, X-Men: Apocalypse staat momenteel gepland voor 2016.

Apocalypse zoals hij begin jaren negentig te zien was in de X-Men tekenfilm.