Brian Wilson biopic heeft een volledige trailer

Geplaatst: door de redactie

De aankomende biopic Love and Mercy laat twee belangrijke perioden uit het leven van Brian Wilson zien: zowel Paul Dano (Looper, Prisoners) als John Cusack (Being John Malkovich, Maps to the Stars) geven gestalte aan de drijvende kracht achter de Amerikaanse band The Beach Boys. Bekijk de trailer voor de film.

Dano speelt Wilson wanneer hij in de jaren zestig samen met zijn broers The Beach Boys opricht en de hitlijsten bestormt. Cusack speelt hem op latere leeftijd wanneer hij steeds meer problemen met zijn geestelijke gezondheid krijgt. Paul Giamatti (binnenkort ook te zien in een andere muzikale biopic) geeft gestalte aan zijn onbetrouwbare psychiater en Elizabeth Banks (Walk of Shame) is te zien als de vrouw met wie hij halverwege de jaren negentig in het huwelijksbootje stapte.

De film kreeg al veel lof op festivals, waar ook Wilson zelf (foto boven) soms aanwezig was om hem te promoten. Love and Mercy werd geregiseerd door Bill Pohlad (producent van onder meer Wild en 12 Years A Slave) en het script kwam van onder meer Oren Moverman (The Messenger, I'm Not There). Wanneer de film naar Nederland komt is nog niet bekend.