Bommen los: Battleship zinkt in Amerika

Geplaatst: door de redactie

Hier in Europa konden we al langer “genieten” van Peter Bergs Battleship, maar in Amerika draait ie pas een paar dagen. En zonder succes, de film opende afgelopen vrijdag met een teleurstellende box office van slechts 9 miljoen dollar.

En dat betekende dat Battleship met een totale weekend box office van 25 miljoen ver onder de verwachte 35 tot 40 miljoen komt te zitten. De film lijkt zo de kant op te gaan van de geflopte Disney-film John Carter. Beide films waren met Taylor Kitsch, die wellicht beter nog maar eens met zijn agent kan bellen.

Overigens hoeven de producers die het groene licht gaven aan Battleship niet noodzakelijk voor hun baan te vrezen: de film had zijn productiebudget van ongeveer 210 miljoen dollar er in het buitenland al uitgehaald met een opbrengst van 230 miljoen dollar.... maar goed, het was eigenlijk de bedoeling dat Battleship voor Universal een nieuwe Transformers-achtige franchise ging worden.

Ook The Dictator en What To Expect When You’re Expecting deden het minder goed dan verwacht, maar zijn komedies en hoeven dus maar een kleiner productiebudget terug te verdienen. Hun grootste fout: het op proberen te nemen tegen The Avengers, dat wederom 50 miljoen binnenharkte in Amerika dit weekend en nog steeds op nummer 1 staat.

Lees naast onze recensie van Battleship ook achtergrondartikel één en twee omtrent Rihanna’s bioscoopdebuut.