Black Swan wint TV Krant Filmposter Award 2011

Geplaatst: door de redactie

Black Swan had volgens het Nederlandse publiek de mooiste filmposter van 2011. Het affiche van de film van Darren Aronofsky kreeg in de verkiezing van TV Krant Filmposter van het Jaar aanzienlijk meer stemmen dan nummer twee, 127 Hours

Na een Nederlandse winnaar vorig jaar, Sint, vinden we dit jaar de eerste Nederlandse film op de derde plaats: Sonny BoyHarry Potter And The Deathly Hallows - Part 2 en The Tree Of Life voltooien de top 5.

Ruim zestigduizend mensen brachten een stem uit. Daarvan waren er dertienduizend voor het balletdrama met Natalie Portman in de hoofdrol. 127 Hours kreeg ruim drieduizend stemmen minder. De winnende filmmaatschappij, Fox Searchlight, krijgt de TV Krant Filmposter Award, een door beeldend kunstenaar Lia Krol ontworpen bronzen beeldje.

De verkiezing werd dit jaar voor de achtste keer gehouden. Voor de verkiezingen wordt aan de filmmaatschappijen gevraagd hun mooiste posters in te sturen. Daaruit koos de redactie dertig posters en nomineerde zelf nog eens achttien andere affiches. Vervolgens kon het publiek via de website van TV Krant op hun favoriete poster stemmen.

Lees ook ons verhaal over twintig adembenemende filmposters.