Biografie Roger Ebert wordt documentaire

Geplaatst: door de redactie

Hier is een documentaire die ongetwijfeld een thumbs up zal krijgen van Roger Ebert… Amerika’s bekendste filmrecensent liet op Twitter weten dat zijn autobiografische boek Life Itself de basis zal worden voor een documentaire.

En niet de minste namen zijn eraan verbonden: de regie is in handen van Steve James die de Oscargenomineerde basketbaldocumentaire Hoop Dreams op zijn naam heeft staan, het script gaat geschreven worden door Steve Zaillian die bekend is van films als Schindler’s List en American Gangster, en als klap op de vuurpijl zal Martin Scorsese de film produceren. Ebert schreef ooit zelf een boek over Scorsese getiteld Scorsese by Ebert en publiceerde verschillende boeken over wat volgens hem zowel goede als slechte films waren.

Ebert beschrijft in Life Itself zijn meer dan veertig jaar overspannende carrière als journalist, maar ook zijn strijd tegen alcoholisme en de ingrijpende operaties aan schildklierkanker die hem op latere leeftijd zijn spraakvermogen kostten komen aan bod. Ebert is het meest bekend van At the Movies, een filmprogramma dat hij presenteerde met de in 1999 overleden Gene Siskel en in Nederland het gelijksoortige (maar kortstondige) Mioch versus Goderie met René Mioch en Jac Goderie inspireerde.

(VIA)