Billy Dee Williams wordt alsnog Two-Face

Geplaatst: door Tom van Steensel

Billy Dee Williams (Star Wars: The Empire Strikes Back) mag dan eindelijk gestalte geven aan Two-Face. Alleen wordt het niet in een live-action Batman-film, maar in de Lego Batman Movie. Regisseur Chris McKay bevestigt zijn casting via social media.

In de jaren tachtig werd Williams door Tim Burton gecast als Harvey Dent in Batman, in de veronderstelling dat zijn personage in een latere sequel zou veranderen in Two-Face. Die transformatie vond uiteindelijk plaats in het niet door Burton geregisseerde Batman Forever, maar toen moest Williams echter plaatsmaken voor Tommy Lee Jones, die destijds na zijn Oscar voor The Fugitive een veel bekendere naam was geworden. Williams krijgt nu een soort van revanche door middel van zijn casting in de komische animatiefilm.

De acteur (onder te zien met Star Wars-collega Harrison Ford) krijgt in de film gezelschap van onder andere Zach Galifianakis, die te horen zal zijn als The Joker. De Lego Batman Movie verschijnt op 8 februari in Nederland. Bekijk alvast de trailer.