Bill Paxton (61) overleden

Geplaatst: door de redactie

Acteur Bill Paxton is zaterdag op 61-jarige leeftijd plotseling overleden. In een verklaring laat zijn familie weten dat de van onder meer Twister, Aliens en Titanic bekende acteur is overleden door complicaties tijdens een operatie.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw brak Paxton door in films als The Terminator, Weird Science en Aliens. In de jaren negentig speelde hij vervolgens grote rollen in onder meer Predator 2, True Lies, Apollo 13, Twister (foto hierboven) en Titanic. Paxton is de enige acteur naast Lance Henriksen die in minstens één van de Alien-, Terminator- en Predator-films te zien is.

De laatste jaren was hij steeds vaker te zien in hoofdrollen in televisiseries zoals Big Love, waarvoor Paxton in 2007, 2008 en 2010 een Golden Globe nominatie kreeg, Agents of S.H.I.E.L.D. en Texas Rising. Tot aan zijn dood speelde hij bovendien in Training Day (foto hieronder), een op de Oscarwinnende film met Denzel Washington gebaseerde tv-serie. De laatste film in de Nederlandse bioscopen waarin Paxton te zien is, was de vorig jaar juni verschenen misdaadthriller Term Life met Vince Vaughn en Hailee Steinfeld.

Paxton werd op 17 mei 1955 geboren in Ford Worth in de Amerikaanse staat Texas. Als achtjarige knul gaf hij toenmalig president John F. Kennedy een handje tijdens diens bezoek aan Dallas op 22 november 1963, de dag dat JFK vermoord werd. Een foto van dat moment hangt in het Sixth Floor Museum in de Texaanse stad.