Ben Affleck zal nieuwe Batman-film toch niet zelf regisseren

Geplaatst: door Tom van Steensel

Ben Affleck ziet alsnog af van de regie van de nieuwe Batman-film. Volgens Variety zal de regisseur van het Oscarwinnende Argo in The Batman, zoals de film momenteel heet, wel weer de rol van Bruce Wayne / Batman op zich nemen. Hij blijft tevens aan het project verbonden als producent en scenarist.

Volgens Variety zijn Affleck en studio Warner Bros. gezamenlijk tot de beslissing gekomen en had de keus niets te maken met het ondermaatse presteren van het door Affleck geregisseerde Live by Night, dat momenteel in de Nederlandse bioscopen te zien is. De regisseur en acteur denkt dat hij voor de camera niet zijn beste performance kan geven, wanneer hij de gigantisch grote productie van een Batman-film ook achter de camera in goede banen moet leiden. Wel laat hij weten dat de film absoluut gemaakt gaat worden.

Volgens Variety heeft Warner al een lijstje opgesteld met mogelijke vervangers, met daarop onder meer War for the Planet of the Apes-maker Matt Reeves. Het scenario voor The Batman wordt geschreven door Affleck en DC-Comics president Geoff Johns. Joe Manganiello was al gecast als de bad guy Deathstroke. Affleck keert eind dit jaar weer terug als Batman in het door Zack Snyder geregisseerde Justice League.