Ben Affleck voor de regie van Justice League?

Geplaatst: door de redactie

Warner Brothers lijkt druk te voelen nu Joss Whedon getekend heeft voor The Avengers 2. Daarom hebben ze de regie van hun script voor Justice League (de DC Comics-versie van The Avengers) aangeboden aan Ben Affleck.

Volgens Variety zal Affleck de komende dagen met Warner Brothers rond de tafel gaan zitten om te praten over een Justice League-film waarin in ieder geval Batman te zien zal zijn met Superman, Green Lantern, Wonder Woman en The Flash. Van dit rijtje was naast Batman alleen Green Lantern onlangs nog op het witte doek te zien, terwijl Superman volgend jaar een reboot krijgt. Saillant detail: Joss Whedon probeerde lange tijd zelf een Wonder Woman-film van de grond te krijgen.

Affleck heeft tot nu toe twee films geregisseerd (Gone Baby Gone en The Town) terwijl er binnenkort een derde (Argo) aankomt. Hij heeft ook nog plannen voor onder andere een mogelijke role in de sciencefictionfilm Replay en de regie van de Stephen King-adaptatie The Stand. Affleck speelde zelf eerder al de titelrol in Daredevil, gebaseerd op een comic van Marvel.

Het Justice League-script dat Warner in bezit heeft is geschreven door Will Beall, die ook verantwoordelijk is voor The Gangster Squad. Plannen voor aparte films met The Flash en Wonder Woman zijn er wel, maar het lijkt erop dat die pas na Justice League gaan komen.

(VIA)