Ben Affleck verfilmt mogelijk weer een Dennis Lehane

Geplaatst: door de redactie

Ben Affleck is lekker bezig. We zagen eerder deze week de persvoorstelling van Argo, en kunnen alvast zeggen dat-ie vrolijk verdergaat met het maken van films om in te lijsten - of ieder geval op een jaarlijstje te zetten. 

Deadline weet te melden dat-ie inmiddels een vierde project in gedachten heeft, en dat net als regiedebuut Gone Baby Gone wil baseren op een boek van Dennis Lehane (die daarnaast ook Shutter Island en Mystic River schreef). Na dat regiedebuut en The Town staat er dus mogelijk een derde Boston-saga van de voormalig slechts OK-acteur (en Oscarwinnend schrijver!) op de rol.

Lehane's Live by Night is een misdaaddrama dat zich afspeelt in 1926, een tijd waarin gangsters in steden als Boston, New York en Chicago gouden zaken deden tijdens de Drooglegging - zie bijvoorbeeld HBO's Boardwalk Empire, en het binnenkort in de bios te verschijnen Lawless

Het verhaal draait om voormalig politie-agent (en zoon van een politiechef) Joe Coughlin, die eerder opdook in The Given Day (nog zo'n Lehane Leestip die ze snel naar het witte doek moeten halen). Joe heeft moeite niet in het wereld van dranksmokkel te verdwijnen wanneer hij ervoor kiest zijn achtergrond en politie-verleden achter zit te laten.

Als Affleck de onderhandeling met Warners afrondt (eerder was DiCaprio al in beeld, die waarschijnlijk een producer credit zal vangen), zal-ie net als eerder zelf schrijven, regisseren, produceren én een (hoofd)rol nemen. How do you like them apples?