Ben Affleck regisseert eigen Batman-film

Geplaatst: door de redactie

Hij werd ooit genoemd als mogelijke regisseur van de Justice League-film(s) die gemaakt zullen worden door Zack Snyder (Man of Steel), maar Ben Affleck gaat nu alsnog als regisseur voor Warner Bros. aan de slag met een DC-verfilming. Volgens Deadline zal hij zichzelf gaan regisseren in de volgende Batman solofilm waarbij hij ook zal aantreden als co-scenarist.

Affleck maakte in 2007 zijn regiedebuut met de Dennis Lehane-verfilming Gone Baby Gone, waarin hij de hoofdrol gaf aan zijn broertje Casey. Zijn echt grote succes als regisseur kwam vijf jaar later met Argo (foto onder), dat drie van de zeven Oscarnominaties wist te verzilveren, waaronder beste film. Opvallend genoeg kreeg Affleck destijds echter niet eens een nominatie voor de regie. Hij regisseerde zichzelf eerder ook als acteur in het misdaaddrama The Town, waarin hij te zien was naast Jeremy Renner.

Affleck zal het scenario pennen met comicbookschrijver en DC-icoon Geoff Johns. Johns pende al verschillende stripseries met zowel Batman als de Justice League. Voor televisie schreef hij ook diverse afleveringen van DC Comics-series als Smallville, Arrow en The Flash. Affleck en Johns zouden het scenario voor de nieuwe Batman-film mogelijk al na de zomer gereed hebben. Daarna zal Affleck als regisseur eerst beginnen aan Live by night - een misdaadfilm wederom gebaseerd op een boek van Dennis Lehane - waarin hij ook zelf de hoofdrol gaat vertolken.

Wanneer de volgende Batman solofilm in de bioscoop verschijnt is nog niet bekend. Affleck maakt volgende zomer zijn debuut als Batman in Batman v. Superman: Dawn of Justice. Daarna is hij te zien als het personage in de Justice League-films. Morgen houdt Warner Bros. een presentatie op Comic Con, dus wellicht volgt dan meer informatie over de volgende solo-uiting van de Caped Crusader.