Beleef het Leids Film Festival thuis

Geplaatst: door de redactie

In samenwerking met Ximon, Nederlands grootste online aanbieder van Nederlandse film en internationale arthouse, presenteert het Leids Film Festival dit jaar de Ximon-zaal: de allereerste online filmfestivalzaal van Nederland. Een zaal gevuld met LFF-favorieten van dit jaar en afgelopen jaren. Zo kun je het LFF bezoeken, zonder de deur uit te hoeven.

In de Ximon-zaal zijn alle aspecten van het Leids Film Festival vertegenwoordigd. Er draaien premières van deze festivaleditie, maar ook het beste van voorgaande LFF-edities, zoals de winnaar van de eerste Iron Herring Competition. Welke films er precies te zien zijn, is terug te vinden op www.leidsfilmfestival.nl en www.lff.ximon.nl.

Het Leids Film Festival vindt plaats van 23 tot en met 28 oktober aanstaande, en opent met Argo. Vorig jaar had het festival ook een grote titel uit Hollywood, Margin Call (bovenste foto). In de bioscopen en culturele podia van Leiden draaien zo’n 150 films en vinden diverse activiteiten plaats zoals lezingen, exposities en feesten. Het festival trok in 2011 ongeveer 25.000 bezoekers.

Over het Leids Film Festival
Het Leids Film Festival staat erom bekend een divers filmprogramma te presenteren. Naast de nieuwste grote films, bestaat het Panorama-programma uit lichte arthouse-films die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Ieder jaar is er ook een bijzondere programmering van Chinese en Japanse films, waarvoor het Leids Film Festival samenwerkt met het Confucius Instituut en het Sieboldhuis.