Bekijk Christian Bale’s auditie als Batman

Geplaatst: door de redactie

Deze maand verschijnt – weliswaar buiten onze landsgrenzen – een nieuwe boxset met alle Batman-films van Christopher Nolan op Blu-Ray. We zagen al wat van het bonusmateriaal uitlekken: in het onderstaande clipje doet Christian Bale – in Val Kilmer’s Batman-outfit – auditie voor de rol van de caped crusader in Batman Begins.

De door Joel Schumacher geïntroduceerde Bat-nipples op het pak zijn in het clipje bijna niet te zien en Bale had tijdens zijn auditie nog een meevaller. Hij mocht namelijk luisteren naar het fijne stemgeluid van Amy Adams (jawel, Lois Lane herself) tijdens het spelen van één van zijn eerste scènes. Ze doet de tekst van het personage dat later door Katie Holmes (en nog later door Maggie Gyllenhaal) gespeeld zou worden. Christian Bale en Amy Adams hebben onlangs samen de film American Hustle afgerond.

Bale oefent ook alvast zijn "SWEAR TO ME!" die hij tijdens de auditie iets terughoudender brengt. Opvallend is verder dat de naam Crane (oftewel de Scarecrow) in het auditiescript vanwege veiligheidsredenen is veranderd naar Cobb. Die naam gebruikte Nolan ook voor personages in Following en Inception. Voor de mensen die bereid zijn het nieuwe Dark Knight-setje te importeren: op 24 september verschijnt de boxset in landen als Engeland en Amerika.