Batman vs. Superman uitgesteld tot 2016

Geplaatst: door de redactie

De zomer van het filmjaar 2015 is weer wat rustiger geworden. Eerder werd Star Wars VII een aantal maanden uitgesteld, op Batman vs Superman (oorspronkelijk gepland voor juli 2015) zullen we bijna een jaar langer moeten wachten. De titantenstrijd zal pas in mei 2016 losbarsten.

Als officiële reden vermeldt Warner Bros. dat de filmmakers meer tijd nodig hebben om hun visie echt goed uit te kunnen werken. Uiteraard zijn er daarnaast ook nog de onofficiële geruchten die hinten naar een geblesseerde Ben Affleck en mogelijke vorderingen in het script voor de Justice League-film, die dan gedeeltelijk gelijktijdig opgenomen zou kunnen worden. De (Amerikaanse) releasedatum van Batman vs. Superman staat momenteel in ieder geval op 6 mei 2016.

Het script voor Batman vs. Superman werd geschreven door David S. Goyer in samenwerking met regisseur Zack Snyder. De Israelische Gal Gadot (Fast & Furious 6) zal gestalte geven aan Wonder Woman en is de enige nieuwe naam in de cast die tot nu toe echt officieel is. Chris Terrio (scenarist van Argo) heeft het script onlangs herschreven en Amy Adams (Lois Lane) heeft het al gelezen.